Uutiskirje 1/2014

28 päivää ilman – uskallatko haastaa itsesi?

28 päivää ilman28 päivää ilman on kaikille sopiva ohjelma tupakoinnin lopettamiseen. Ohjelma koostuu 4 teema-tapaamisista ja vertaistuesta. Ohjelman tavoitteena on, että lopettaja oppii tuntemaan paremmin omaa tupakointiaan ja tupakkariippuvuuttaan. Tapaamisten teemat ovat:
    • Tapa, tottumus vai riippuvuus?
    • Mikä tukee lopettamista?
    • Jaksanko jatkaa?
    • Huolenaiheet ja itsepetokset
    • 28+1

Tutustu palveluun verkkosivullamme www.28paivaailman.fi ja anna itsellesi mahdollisuus.

http://www.youtube.com/channel/UCO68gC7CCpa0KziMwo0hCbA

 

Paras Savuton Työpaikka -kilpailu

Paras Savuton Työpaikka -kilpailuVuosittain järjestettävä Paras Savuton Työpaikka -kilpailu haastaa mukaan kaikki Suomen yritykset ja yhteisöt. Kilpailun avulla tuetaan työpaikkojen savuttomuutta ja ponnisteluja savuttomuuden edistämiseksi. Vuoden 2014 kilpailukausi on 1.11.2013–15.4.2014.

Kilpailuun voi osallistua, vaikka työpaikkaa ei olisikaan vielä julistettu savuttomaksi. Ilmoita oma työpaikkasi mukaan jos tunnet, että
    • yrityksesi/yhteisösi/osastosi johto on motivoitunutta ja lähtenyt aktiivisesti viemään savuttomuutta eteenpäin
    • tupakointiin liittyviä ongelmia on mielestäsi ratkottu hyvin
    • henkilökunta on otettu mukaan suunnitteluun ja yhteistyö toimii.

Kilpailuun voi osallistua täyttämällä alla olevasta linkistä löytyvän ilmoittautumislomakkeen

http://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin7...

 

Lopeta ja voita -kilpailu

Lopeta ja voita -kilpailuLopeta ja voita -kilpailun tarkoituksena on olla kuusi kuukautta ilman tupakkatuotteita tai -jäljitelmiä 1.6.–30.11.2014 välisenä aikana. Nikotiinikorvaustuotteet ja lääkärin määräämät vieroituslääkkeet ovat sallittuja. Kilpailuajan päätyttyä arvotaan 3000 euron rahapalkinto kaikkien lopettamaan onnistuneiden kesken.

Kilpailuun voi osallistua kaikki yli 18-vuotiaat tupakoijat, jotka ovat lopettaneet tai lopettavat 1.1.–31.5.2014 välisenä aikana. Kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.stumppi.fi/portal/stumppi/kilpailut/saannot/

Kilpailuun voi ilmoittautua alla olevasta linkistä
http://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin7...

 

Pakkamalli

PakkamalliTiedätkö sinä hyvän käytännön tai paikallisen esimerkin, jolla pyritään estämään tupakkatuotteiden pääsy alaikäisille? Ilmoita se osoitteeseen jaana.markkula@thl.fi niin tieto voi päästä muidenkin hyödynnettäväksi verkkoPakkaan!

Pakka-toimintamallissa puututaan alkoholin, tupakan ja rahapelien saatavuuteen. Verkkosivuilla ja käsikirjassa kuvataan Pakka-toimintamalli käytännössä ja tarjotaan ideoita toiminnan käynnistämiseen ja koordinointiin.

Käsikirja ja verkkomateriaali on tarkoitettu ehkäisevää päihdetyötä omalla alueellaan tai kunnassaan koordinoiville, johtaville ja kehittäville toimijoille, mutta myös muut viranomaiset, elinkeinon ja järjestöjen edustajat hyötyvät käsikirjan sisällöistä. Toimintamallissa korostuu laaja yhdessä tekeminen paikallisten ja alueellisten toimijoiden kesken.

http://www.thl.fi/fi_FI/web/neuvoa-antavat-fi/pakka-toimintamalli

 

Savuton Kunta -projektin toimijoiden yhteystiedot ja toimenpideohjelmat löytyvät www.savutonkunta.fi

Esitetilaukset ja palaute tarja.ikonen@sydan.fi