Hyviä tuloksia komission tupakanvastaisella kampanjalla

Yli 380 000 eurooppalaista on tähän mennessä kokeillut älypuhelimessa ja internetissä toimivaa iCoach-terveysvalmentajaa tupakanpolton lopettamisessa. iCoach on ollut saatavilla vuodesta 2011, jolloin Euroopan komissio aloitti "Ex-tupakoitsijaa ei pysäytä mikään" -kampanjansa. Tavoitteena on auttaa yhteensä puolta miljoonaa eurooppalaista tupakanpolton lopettamisessa tämän vuoden loppuun mennessä. Suomessa iCoachin käyttäjiä yli 2000.

Useat tupakoitsijat EU-maissa käyttävät iCoachia päästäkseen eroon tupakasta. iCoach on kampanjan ilmainen sähköinen terveysvalmentaja, joka antaa jokaisen käyttäjän henkilökohtaisen tilanteen mukaan sopivaa lopettamistukea älypuhelimen tai internetin kautta. Tukea on tarjolla myös suomeksi. Tutkimusten mukaan 37 prosenttia iCoachin käyttäjistä sanoo päässeensä irti tupakasta, kun sitä heiltä kysytään heidän käytettyään 3 kuukautta iCoachia.

Euroopan komission Lopeta tupakointi Barcan kanssa -palvelu on myös osoittautunut menestykseksi. Yli 72 000 jalkapallofania on alkanut käyttää palvelua, joka julkistettiin puoli vuotta sitten. Tässä terveysvalmentajapalvelussa FC Barcelonan pelaajat, valmentajat ja muu väki auttaa faneja pääsemään eroon tupakasta. Tavoitteena on saada mukaan 99 000 fania, mikä vastaisi joukkueen Camp Nou -stadionille mahtuvaa yleisömäärää.

Kansainvälistä tupakatonta päivää vietettiin 31. toukokuuta. Päivän tavoitteena on saada huomiota koko maailmassa tupakan aiheuttamille terveysvaaroille ja kannustaa tupakoinnin rajoittamiseen tehokkaasti. Koko maailmassa tupakka tappaa joka vuosi lähes kuusi miljoonaa ihmistä, joista 600 000 on passiivisia tupakoitsijoita. Yksin Euroopassa tupakka tappaa 700 000 henkeä vuodessa.

Jaa sivu: 
Ajankohtaista
slick-shoreward