Itä-Suomen yliopisto on vuoden 2012 paras savuton työpaikka

Itä-Suomen yliopisto on vuoden 2012 paras savuton työpaikka
 

Itä-Suomen yliopisto sai tänä vuonna Paras Savuton Työpaikka -kilpailun ensimmäisen palkinnon. Valinnan takana on Suomen ASH ry, joka on tupakkapolitiikan kehittämiseen erikoistunut kansanterveysjärjestö. Paras Savuton Työpaikka -kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa, ja se on osa Savuton Suomi 2040 -hanketta.

Itäsuomalaisten sitkeä työ savuttomuuden edistämiseksi yliopistojen yhdistymisen keskellä vakuutti kilpailun tuomariksi kutsutun toimittaja Unto Hämäläisen.

Itä-Suomen yliopisto on lähes 3 000 ihmisen työpaikka, joka toimii usealla paikkakunnalla. Kuopion yliopistossa savuttomuustyötä oli tehty jo ennen yliopistojen yhdistymistä, ja kun Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyivät, lähdettiin savuttomuutta viemään rohkeasti itään.
– Savuttomuus liitettiin osaksi yliopistojen yhdistymishanketta. Tällainen asia olisi saattanut helposti unohtua. Olisi ollut helppo ajatella, että hoidetaan fuusio ensin ja palataan sitten savuttomuuteen, Unto Hämäläinen toteaa.

Joensuussa savuttomuuteen suhtauduttiin ensi skeptisesti, mutta vastarinta onnistuttiin murtamaan ja uudesta yliopistosta tuli savuton.
– Rajoittamalla ja ehkäisemällä tupakointia Itä-Suomen yliopisto osoittaa, että se elää niin kuin opettaa.

Toiselle palkintosijalle kilpailussa ylti Pauligin Vuosaaren Paahtimo ja kolmanneksi tuli Kolhon laminaattitehdas.

Paras Savuton Työpaikka -kilpailu on osa Savuton Suomi 2040 -hanketta. Kilpailun avulla tuetaan työpaikkojen savuttomuutta ja ponnisteluja savuttomuuden edistämiseksi. Savuton työpaikka ilmentää, että työnantaja arvostaa työntekijöitään sekä haluaa ylläpitää ja edistää terveyttä, hyvinvointia ja työssä jaksamista. Työpaikan savuttomuus on koko työyhteisön etu. Paras Savuton Työpaikka -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2011.

Savuton Suomi 2040 -hankkeen päämääränä on saada tupakointi loppumaan Suomessa. Hankkeessa mukana ovat Työterveyslaitos, Hengitysliitto ry, Filha ry, Ehkäisevä Päihdetyö EHYT ry, Hyks - Keuhkosairauksien klinikka, Suomen keuhkolääkäriyhdistys ry, Suomen Syöpäyhdistys ry, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Suomen ASH (Action on Smoking and Health) ry, Lääkärit tupakkaa vastaan -verkosto, Sydänliitto, Savuton Pääkaupunkiseutu hanke, Suomen terveyttä edistävät sairaalat ry , Allergia- ja Astmaliitto ry ja Pfizer Oy.

Lähde: Suomen AHS Ry

Jaa sivu: 
Ajankohtaista