Järvi-Pohjanmaa savuttomaksi kesäkuun alusta lähtien

Järvi-Pohjanmaan kunnat ovat julistautumassa 1.6.2012 savuttomaksi yhteistoiminta-alueeksi.
Savuttomuuteen siirtyminen tapahtuu kaksivaiheisesti; 1.6.2012 Järvi- Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen työpaikat siirtyvät savuttomuuteen, henkilöstölle järjestetään vieroituskursseja tupakasta ja he saavat yksilöllistä tukea työterveyshuollosta.
Työryhmä valmistelee Savuton Järvi-Pohjanmaa -tupakoinnin ehkäisy- ja vähentämisohjelman. Ohjelma sisältää henkilökunnan ja eri-ikäisten kuntalaisten tupakasta vieroitukseen, tupakoinnille altistumista ja tupakoinnin aloittamista ehkäisevät toimenpiteet.
Tupakoinnin ehkäisy- ja vähentämisohjelman tarkoituksena on myös kaupungin henkilöstön terveellisten elämäntapojen edistäminen järjestämällä työterveyshuollon tukitoimia tupakoinnin vähentämiseksi ja tupakoinnista kokonaan luopumiseksi. Työterveyshuolto järjestää kaupungin henkilöstölle intensiivitukea tupakoinnin lopettamiseen.
Tupakointiin puututaan aktiivisesti vastaanotoilla ja järjestetään tupakoinnin vieroitusryhmiä. Tupakoinnin lopettamiseksi tehdään myös aktiivista valistustyötä. Lisäksi henkilöt, jotka haluavat muutosta omaan tupakointiin, voivat itse ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon.
http://www.jpnews.fi/uutiset/jarvi-pohjanmaa-savuttomaksi-kesakuun-alusta-lahtien/

Jaa sivu: 
Ajankohtaista