Kaukoliikenteen junat kokonaan savuttomiksi

Kaikki VR:n kaukojunat muuttuvat savuttomiksi 3.6.2013 alkaen. Kaukojunien savuttomuudella halutaan lisätä matkustajien viihtyisyyttä ja turvallisuutta junissa. Kaukoliikenteen vuoroja on vuorokaudessa yli 300. Noin 70 prosenttia näistä on jo nyt savuttomia. Aiemmin tupakointikielto on koskenut Allegro-junia, IC2-junia, taajamajunia ja lähijunia. Savuttomuus on yleinen käytäntö myös muualla Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa ja Saksassa tupakointi on kielletty kaikissa junissa.

– VR on saanut asiakkailta palautetta tupakansavusta ja siksi tupakointikielto halutaan laajentaa koskemaan kaikkea VR:n matkustajajunaliikennettä. Savuttomuus edistää VR:n arvoja olla vastuullinen yhtiö, joka haluaa entisestään lisätä asiakkaiden viihtyisyyttä ja turvallisuutta junissa, kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen sanoo.

Lisää tilaa matkatavaroille ja polkupyörille

Savuttomuuteen siirtyminen mahdollistaa entisten tupakointitilojen kunnostamisen matkatavaroidensäilytystiloiksi ja pyöränkuljetustiloiksi. Pendolinojen ravintolavaunujen yhteydessä olevat tupakkakopit muutetaan asiakkaiden käytössä oleviksi ravintolavaunutiloiksi seuraavan vuoden aikana.

VR tiedottaa

 

Jaa sivu: 
Ajankohtaista
slick-shoreward