Perho taistelee tupakointia vastaan

Perho taistelee tupakointia vastaan

Älä polta. Jos poltat, tee se vain ruoka- ja kahvitaukojesi yhteydessä, tupakointiin tarkoitetussa paikassa. Näin toivotaan keskipohjalaisessa Perhossa, missä henkilöstön yhteydenottojen mukaan kaikki työntekijät ja viranhaltijat eivät noudata tupakointikieltoa. Närää aiheuttaa myös tupakkataukojen määrä.
Kuva: Arja Lento Perhon kunnanhallitus on kieltänyt tupakoinnin kunnan kiinteistöissä ja koulujen ja päiväkodin ulkopuolella tonttialueella.  Kiellon tavoitteena on tukea nuorten tupakoimattomuutta ja saada kuntalaiset vähentämään tupakointia.

Kielto ei ole kuitenkaan jokaiseen purrut, ja säännöt unohtuneet esimerkiksi koulujen alueella.  Tupakoimattomat ovat myös joissakin kunnan työpisteissä hermostuneet tupakoivien työkavereiden säännöllisiin sauhuttelutaukoihin.

Kunnanhallitus suosittaa, että tupakkatauot pidettäisiin vain ruoka- ja kahvitauon yhteydessä. Myös esimiehiä haluttiin muistuttaa tupakointikiellon valvomismahdollisuuksista.

Perho yrittää suitsia tupakointia myös uusilla kylteillä. Ne asetetaan kunnan hallinnoimiin kiinteistöihin elokuun alkuun mennessä.
 

Lähde: Yle uutiset, Keski-Pohjanmaa

Jaa sivu: 
Ajankohtaista
slick-shoreward