Sähkösavukkeen terveyshaitat huolestuttavat

Syksyllä 2019 Yhdysvalloissa on raportoitu sairastumisista ja kuolemista, jotka liittyvät sähkösavukkeiden käyttöön. Yhdysvaltain terveysviranomaiset selvittävät tapahtumien syytä. Suomessa THL on myös saanut ilmoituksen kansalaiselta, joka epäilee sähkötupakan aiheuttaneen hänelle keuhko-oireita. 

Jos käytät sähkösavuketta ja terveydentilasi heikkenee äkillisesti, THL neuvoo hakeutumaan välittömästi lääkäriin ja kertomaan, että olet käyttänyt sähkösavuketta. Käytetyt tuotteet kannattaa ottaa mukaan vastaanotolle.

Sähkösavukkeiden terveysvaikutuksia tutkitaan paljon. Tietoa sähkösavukkeiden haitoista on kuitenkin edelleen erittäin vähän verrattuna siihen, miten paljon tupakkatuotteiden haitoista tiedetään. Sähkösavukkeiden nikotiini aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden ja sillä on itsenäisiä terveyshaittoja. Lisäksi sähkösavukkeiden nesteissä ja höyryssä on useita haitallisia aineita. Sähkösavukkeita ei voida pitää tehokkaana apuvälineenä tupakoinnin lopettamisessa. 

Lue lisää:

THL:n artikkeli: Sähkösavuke

YLE:n uutinen: Ilkka: THL sai ensimmäisen ilmoituksen ihmiseltä, joka epäilee saaneensa keuhko-oireita sähkötupakoinnin takia

Jaa sivu: 
Ajankohtaista