Tupakka ja terveys -päivät 2012: Moderni ja työhyvinvointia edistävä työpaikka on savuton

Savuttomuuskulttuurin kehitys on vahvaa sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Savuton työpaikka edistää työntekijöidensä terveyttä, mutta sillä on myös myönteiset taloudelliset vaikutukset. Samoin savuton kunta edistää kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Savuttomuusteema oli vahvasti esillä valtakunnallisilla Tupakka ja terveys -päivillä Helsingissä.

Puheenjohtajana toiminut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska toi esille savuttomien työpaikkojen merkityksen.
─ On hienoa nähdä, kuinka työpaikat ja kunnat toistensa jälkeen ovat tehneet savuttomuuspäätöksen. Yhä useammassa työpaikkailmoituksessa näkee maininnan savuttomasta työpaikasta. Se luo kuvaa modernista ja työhyvinvointia edistävästä yrityksestä, kertoi pääjohtaja Puska.

Kunnista on jo yli 60 % julistautunut savuttomaksi. Savuton kunta ja Savuton pääkaupunkiseutu -hankkeitten toteuttaman tuoreen kuntakyselyn mukaan työntekijöiden tupakoinnin lopettamisen tukitoimet ovat savuttomissa kunnissa selvästi ei-savuttomia kuntia pidemmällä.
─ Työterveyshuollon ohjaus ja neuvonta toteutuu hyvin savuttomissa kunnissa (62 %) verrattuna ei- savuttomiin (35 %), kertoi Savuton kunta -hankkeen projektijohtaja Tarja Ikonen.  Kyselystä nousi myös toive, että savuttoman vuokra-asumisen kehittämistä tuettaisiin.  Kyselyyn vastanneista kunnista ainoastaan 7 % oli sitä mieltä, että asia toteutuu kunnassa hyvin. 
─ Tämä osoittaa, että kunnilla on halua kehittää savuttomuutta, iloitsi Ikonen.

Tupakka ja Terveys -päivien tiedote 27.11.2012

 

 

Jaa sivu: 
Ajankohtaista